Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Δύο ευκαιρίες και μία παρουσίαση προτάσεων για το μπάσκετ γυναικών από το «Δώσε πάσα».

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δίνει δύο ευκαιρίες στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στην καλαθοσφαίριση.

Μια ευκαιρία για να γιορτάσουμε και να θυμηθούμε τα επιτεύγματα πάρα πολλών σημαντικών προσωπικοτήτων στην καλαθοσφαίριση (ιδιαίτερα γυναικών αλλά και ανδρών) που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλλουν στο άνοιγμα του δρόμου για την συμμετοχή των γυναικών ως καλαθοσφαιρίστριες, ως προπονήτριες, ως κριτές, ως διαιτητές και ως παράγοντες. Ένας δρόμος όμως με πολύ λιγότερες ευκαιρίες και πολλά περισσότερα εμπόδια και περισσότερες μορφές διακρίσεων σε σχέση με τον δρόμο των ανδρών.

Και άλλη μία ευκαιρία για να συζητηθούν και να προταθούν ζητήματα που θα μειώσουν το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων στους αθλητικούς χώρους, όπως σε θέματα αμοιβών, χορηγιών, προβολής από τα ΜΜΕ, παροχής ίσων ευκαιριών ανέλιξης, συμμετοχής  γυναικών στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων σε όλα τα επίπεδα και αρκετά άλλα.

Κατά συνέπεια και έχοντας υπηρετήσει από διάφορες θέσεις το ελληνικό μπάσκετ γυναικών, σας προσκαλώ με χαρά να παρακολουθήσετε στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube τις αναλυτικές προτάσεις για το μπάσκετ γυναικών της ομάδας μας και της πρωτοβουλίας μας «Δώσε πάσα» με επικεφαλής και υποψήφιο πρόεδρο τον κ Βαγγέλη Λιόλιο.

Την ανάλυση του αναπτυξιακού πυλώνα για το μπάσκετ γυναικών, παρουσιάζουν οι εξαιρετικοί φίλοι, συνεργάτες και συνυποψήφιοι οι Άννη Κωνσταντινίδου και Χρήστος Βασιλειάδης. Για όσους ασχολούνται με το μπάσκετ γυναικών, ξέρουν πολύ καλά τα βιογραφικά τους και ιδιαίτερα της Άννυ με την μεγάλη αθλητική της καριέρα!!!

ΥΓ. Σε ένα παλιότερο άρθρο μου με τίτλο «Η έμφυλη διάσταση στην ελληνική καλαθοσφαίριση. Προτάσεις για την αντιμετώπιση του παγκόσμιου αρνητικού φαινομένου της Ε.Ο.Κ. Χωρίς γυναίκα στο Δ.Σ. της από το 1975» https://wp.me/p5EMLX-2N είμαι σίγουρος πως θα αλλάξω τίτλο τον επόμενο μήνα και θα προσθέσω μία ακόμα παράγραφο με το όνομα της Άννη!.

Βασίλης Ντάκουρης Υποψήφιος για μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. στις επερχόμενες εκλογές

Πτυχιούχος ΣΕΦΑΑ (πρώην ΤΕΦΑΑ) Αθηνών με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση και μεταπτυχιακές σπουδές στην Άσκηση και Ποιότητα Ζωής

Μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής

Διεθνής Καλαθοσφαιριστής με την Εθνική Ελπίδων και την Εθνική Παίδων
Πρώην Επαγγελματίας Καλαθοσφαιριστής και Προπονητής
Αντιπρόεδρος του ΓΑΣ Εύνικος και εκπρόσωπός του στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Για μια ομοσπονδία συμμετοχής και ανάπτυξης με διαφάνεια !!! http://www.basket12.gr.

Αρέσει σε %d bloggers: