Η παρέμβαση του Βασίλη Ντάκουρη στον διάλογο του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη «Συμπαίκτες στην μεταρύθμιση»

Η τρίλεπτη παρέμβαση μου στην τηλεδιάσκεψη-διάλογο του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη με θέμα «Συμπαίκτες στη Μεταρρύθμιση» την Δευτέρα 1η Ιανουαρίου.

Προγράμματα επιχορηγήσεων ή επιδοτήσεων σε ομοσπονδίες, ενώσεις και σωματεία για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του αθλητισμού από το πακέτο ψηφιακού μετασχηματισμού που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Καλησπέρα και από εμένα κ υπουργέ. Είμαι ο Βασίλης Ντάκουρης εκπρόσωπος από τον Εύνικο Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Καλησπέρα και σε όλες και σε όλους της μεγάλης μας αθλητικής οικογένειας και ιδιαίτερα σε αυτούς που αγαπούν και το μπάσκετ.

Είμαστε σίγουροι κ υπουργέ, ότι γνωρίζεται πάρα πολύ καλά, ότι στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης είμαστε αντιμέτωποι με σημαντικά θέματα διαχειριστικής, οικονομικής και διοικητικής αδιαφάνειας και αυθαιρεσιών.

Και με αυτήν την ευκαιρία θα θέλαμε να εκφράσουμε σαν σύλλογος την πλήρη υποστήριξή μας σε όλες τις έως σήμερα προσπάθειές σας για να εφαρμοστούν επιτέλους κανόνες καλής διακυβέρνησης σε όλες τις ομοσπονδίες και τις ενώσεις.

θα ήθελα όμως επί τροχάδιν να πάω σε όσα ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει οριοθετήσει ως την απόλυτη πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης. Τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και της κοινωνίας.

Ίσως κ υπουργέ είναι μοναδική μας ευκαιρία, να μιλήσουμε πλέον για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του αθλητισμού, βάζοντας στην πρώτη γραμμή την ψηφιακή τεχνολογία και τα λογισμικά προγράμματα που θα επιβάλλουν με τον τρόπο τους, άμεσα και γρήγορα τους στοιχειώδες κανόνες καλής διακυβέρνησης σε ομοσπονδίες και ενώσεις, ενώ θα προσφέρουν εξοικονόμηση πόρων στα σωματεία και κυρίως θα προσφέρουν δεδομένα για να ληθούν επιτέλους διαχρονικά προβλήματα με μετρήσιμες πολιτικές.

Από το πολύ μεγάλο πακέτο ψηφιακού μετασχηματισμού που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ένα πολύ μικρό μέρος του θα μπορούσε να γίνει ένας σημαντικός επιπρόσθετος πόρος για τον αθλητισμό. Επιπρόσθετος πόρος που μπορεί να δοθεί σε ομοσπονδίες, ενώσεις, τοπική αυτοδιοίκηση και σε σωματεία μέσω προγραμμάτων επιδοτήσεων ή επιχορηγήσεων.

Σε τίτλους ορισμένα μόνο παραδείγματα:

Ψηφιακή κάρτα υγείας αθλητή, μέσα  από τον ηλεκρονικό φάκελο υγείας του Υπουργείου Υγείας, που ήδη έχει εξαγγελθεί ότι προετοιμάζει.

Υποστήριξη των ίδιων των σωματείων με προγράμματα απόκτησης τεχνολογικού ψηφιακού εξοπλισμού τόσο για την διοίκηση όσο και για την προπόνηση.

Απλούστευση και ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών και όλων των διαδικασιών κάθε ομοσπονδίας και ένωσης.

Να μιλήσουμε για «Έξυπνη» αθλητική εγκατάσταση, με παροχή φηφιακών δυνατοτήτων στα σωματεία, όπως  για αναμετάδοση αγώνων-live streaming, αίθουσας συναντήσεων και επικοινωνίας, τεχνολογικού εξοπλισμού για προπονήσεις και πολλά άλλα εστιασμένα προφανώς όλα πάνω στο πρόγραμμα Πέλοπας.

Από το μητρώο της ΓΓΑ έκδοση βεβαίωση εγγραφής αθλητικού σωματείου, με στόχο αυτό να απλουστεύσει διαδικασίες του σωματείου, στην συμμετοχή του στα πρωταθλήματα, στις σχέσεις του με την τοπική αυτοδιοίκηση και σε άλλα

Προγράμματα επιμόρφωσης ψηφιακών δεξιοτήτων όλων των στελεχών των ομοσπονδιών, των ενώσεων και των σωματείων.

Διαλειτουργικό ψηφιακό μητρώο προπονητών, αθλητών και διοικητικών στελεχών του αθλητισμού με εφαρμογές πολιτικών για  σχολές και επαγγελματικά δικαιώματα.

Τελειώνοντας κύριε υπουργέ θα ήθελα να επισημανθεί και η άμεση ανάγκη να εφαρμοστούν από τις ομοσπονδίες μέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, ειδικά των ανήλικων αθλητών, μιας και η κατάσταση λόγο της τεχνολογίας αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι  πλέον ανεξέλεγκτη.

Σας ευχαριστώ πολύ κ υπουργέ. Νομίζω ο συνεργάτης σας πρέπει να κατέγραψε 2.58 δευτερόλεπτα. Στο μπάσκετ κάθε δευτερόλεπτο έχει την αξία του!!!

Αναλυτικά και άλλες προτάσεις για μια ομοσπονδία συμμετοχής και ανάπτυξης με διαφάνεια στο www.basket12.gr

Βασίλης Ντάκουρης

Υποψήφιος για μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. στις εκλογές του 2021

Διεθνής Καλαθοσφαιριστής με την Εθνική Παίδων και την Εθνική Ελπίδων

Πρώην Επαγγελματίας Καλαθοσφαιριστής

Πρώην Προπονητής Καλαθοσφαίρισης

Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση

Μεταπτυχιακές σπουδές στην Άσκηση και Ποιότητα Ζωής

Μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής

Αντιπρόεδρος του ΓΑΣ Εύνικος και εκπρόσωπός του στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Advertisement
Αρέσει σε %d bloggers: