Αξιολόγησης της λειτουργίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στο 20ο Συνέδριο Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής (Έρευνα-Μελέτη, Ντάκουρης Β., Γαργαλιάνος Δ., Γκανάτσιος Γ.)

Στην επιστήμη της διοίκησης και οργάνωσης του αθλητισμού «η καλή διακυβέρνηση δεν αποτελεί στόχο, αλλά ένα μέσο για την επίτευξη στόχων. Η εφαρμογή κανόνων καλής διακυβέρνησης ενισχύει την νομιμότητα, την αποδοτικότητα και την αυτονομία των οργανισμών (περιλαμβανομένων και των αθλητικών), δυναμώνει την αντίστασή τους σε ανήθικες πρακτικές και συμβάλλει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης με την κυβέρνηση, τους stakeholders και τους δυνητικούς συνεργάτες».

Η αξιολόγηση του επιπέδου της υπάρχουσας διακυβέρνησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, μας δίνει την δυνατότητα να αναδείξουμε το επόμενο καλύτερο επίπεδο διακυβέρνησης, τηρώντας συγκεκριμένους κανόνες της καλής διακυβέρνησης.

Για αυτό τον λόγο ήταν ιδιαίτερη η χαρά μου που παρουσίασα στο 20ο Συνέδριο Διοίκησης Αθλητισμού της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής (Ελλ.Ε.Ε.Δ.Α.Α.), την εργασία «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (ΕΟΚ)» των Ντάκουρης, Β.,1 Γαργαλιάνος, Δ.,2 & Γκανάτσιος, Γ.3, σύμφωνα με την μεθοδολογία του National Sports Governance Observer – NSGO (Παρατηρητήριο Εθνικής Αθλητικής Διακυβέρνησης – ΠΕΑΔ). Μια αξιολόγηση της λειτουργίας μιας εθνικής ομοσπονδίας, που για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην Ελλάδα.

Στην συνέχεια μπορείτε να δείτε τα πρακτικά του συνεδρίου. Ακολουθoύν επιπρόσθετες εικόνες-στοιχεία της παρουσίασης της εργασίας στο συνέδριο και στο τέλος παρατίθενται ορισμένες δημοσιογραφικές παρουσιάσεις της.

Βασίλης Ντάκουρης

Υποψήφιος για μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. στις επερχόμενες εκλογές του 2020.

Διεθνής Καλαθοσφαιριστής με την Εθνική Παίδων και την Εθνική Ελπίδων

Πρώην Επαγγελματίας Καλαθοσφαιριστής

Πρώην Προπονητής Καλαθοσφαίρισης

Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση

Μεταπτυχιακές σπουδές στην Άσκηση και Ποιότητα Ζωής

Μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής

Αντιπρόεδρος του ΓΑΣ Εύνικος και εκπρόσωπός του στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

.

Τα πρακτικτά της εργασίας, καθώς και σημαντικών άλλων εργασιών μπορείται να τα βρείτε και στην ιστοσελίδα της Ελλ.Ε.Ε.Δ.Α.Α. κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο https://www.elleda.gr/sites/default/files/synedrio_elleedaa_2020_-_praktika_1_0.pdf ή πάνω στην παρακάτω εικόνα:

.

Ακολουθoύν επιπρόσθετες εικόνες-στοιχεία της παρουσίασης της εργασίας στο συνέδριο:

Όλες μαζί και οι τέσσερεις διαστάσεις :

Η δίασταση «Διαφάνεια» :

Η διάσταση «Δημοκρατικές διαδικασίες» :

Η διάσταση «Λογοδοσία και Έλεγχος» :

Η διάσταση «Κοινωνική Ευθύνη» :

Advertisement
Αρέσει σε %d bloggers: