Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Γιατί τόσο απροκάλυπτα κρύβονται και διαστρεβλώνονται τα πραγματικά εκλογικά αποτελέσματα των αρχαιρεσιών-εκλογικών διαδικασιών της; #gia_mia_omospondia_basket_me_diafaneia

Εκτός από το αρνητικό  πανελλήνιο φαινόμενο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης να είναι η μόνη ίσως εθνική μας ομοσπονδία που δεν εφαρμόζει ετσιθελικά και αυθαίρετα το γνωστό πρόγραμμα Διαύγεια (ανάρτηση στο διαδίκτυο των διοικητικών και οικονομικών αποφάσεων), εκτός από το αρνητικό παγκόσμιο φαινόμενο να μην έχει εκλεγεί  ποτέ έως σήμερα γυναίκα μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της,  προστέθηκε και  μία αρνητικά  πρωτότυπη ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών της, η οποία μάλιστα  είναι «πανηγυρική» για οποιοδήποτε δημοκρατικό ή μη δημοκρατικό καθεστώς-φορέα στον κόσμο.

Δελτίο Τύπου Ε.Ο.Κ. στις 4/9/16:  «Με πανηγυρικό τρόπο και ποσοστό 90,71%, η διοίκηση του Γιώργου Βασιλακόπουλου επανεξελέγη στις σημερινές εκλογές της ΕΟΚ, αποσπώντας την έμπρακτη επιδοκιμασία των σωματείων. Η προσέλευση των 581 σωματείων ήταν αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, υποδεικνύοντας  το ενεργό ενδιαφέρον για τα δρώμενα στον χώρο του αθλήματος. Το νέο ΔΣ που προέκυψε μετά τη συγκρότησή του σε σώμα, είναι:…»

Αλήθεια, ποια είναι τα πραγματικά αποτελέσματα των εκλογών και γιατί τόσο απροκάλυπτα κρύβονται και ταυτόχρονα διαστρεβλώνονται; 

Α.) Πόσα είναι τα εγγεγραμμένα σωματεία, πόσα τελικά ψήφισαν, πόσα τα λευκά ψηφοδέλτια και πόσα τα άκυρα;

Β.) Πόσους σταυρούς προτίμησης πήρε κάθε υποψήφιος; (Να σημειωθεί πως υπήρχαν 18 υποψήφιοι για να εκλεγούν 18 μέλη στο ΔΣ και προφανώς ήταν όλοι τους εξαρχής εκλεγμένοι, ενώ ένας από αυτούς ήταν και ο κ Γιώργος Βασιλακόπουλος)

Γ.) Από πούθε προκύπτει  το 90,71% και  για ποιο λόγο καταγράφεται,  αφού συμμετέχουν στις εκλογές σύμφωνα με το καταστατικό μόνο υποψήφιοι με ενιαίο ψηφοδέλτιο και όχι παρατάξεις, οι οποίοι μάλιστα  αφού εκλεγούν αποφασίζουν στην συνέχεια –όπως και έπραξαν- ποιον θα έχουν πρόεδρο στο ΔΣ;

Δ.) Γιατί αποκρύπτεται το γεγονός ότι στην εκλογοαπολογιστική γενική  συνέλευση δεν ψηφίστηκε ομόφωνα ο οικονομικός απολογισμός για τον λόγο ότι η ομοσπονδία δεν αναρτεί στο διαδίκτυο τις διοικητικές και οικονομικές αποφάσεις της.

Ε.) Γιατί αποκρύπτεται το γεγονός ότι στην εκλογοαπολογιστική γενική  συνέλευση δεν ψηφίστηκε ομόφωνα ο διοικητικός  απολογισμός για τον λόγο του τραγικού παγκόσμιου φαινομένου της διαχρονικά μηδενικής εκπροσώπησης των γυναικών  στο Δ.Σ. της, ενώ στις περισσότερες αποφάσεις της ομοσπονδίας δεν λαμβάνεται υπόψη η έμφυλη διάστασή τους.

Στ.) Ποια είναι τελικά τα σωματεία που ψήφισαν και ποιοι οι εκπρόσωποί τους;

Τα «πανηγυρικά» συμπεράσματα δικά σας για την δημοκρατία και το κράτος δικαίου… (πρακτικές και  διαδικασίες σύμφωνα με τον νόμο που θα πρέπει να συνυπάρχουν στην δημοκρατία μας, για να υποστηρίζουμε ότι έχουμε δημοκρατία…)

Τέλος, καλοδεχούμενη οποιαδήποτε συμβολή, όσων από την οικογένεια του μπάσκετ επιθυμούν, για να καταφέρουμε το αυτονόητο,  να δημοσιοποιήσουμε δηλαδή  τα εκλογικά αποτελέσματα των αρχαιρεσιών  ενός τόσο μα τόσο σημαντικού αθλητικού φορέα και φυσικά  τις «πανηγυρικές» απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και όχι μόνο…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 7/1/2018

Ζητήσαμε και εκδόθηκε Εισαγγελική Παραγγελία για να χορηγηθούν τα αντίγραφα των πρακτικών της εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης και της εφορευτικής επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και έτσι τελικά να γνωρίσουμε ποια είναι τα πραγματικά εκλογικά αποτελέσματα των τελευταίων αρχαιρεσιών-εκλογικών διαδικασιών της, μιας και αυτά εδώ και καιρό κρύβονται απροκάλυπτα και  ταυτόχρονα διαστρεβλώνονται!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 15/3/2018

…Δεν μπορούσε όμως κανείς να φανταστεί ότι θα έβγαινε και στην επιφάνεια και μια  παράβαση του ισχύοντος  καταστατικού και νομοθεσίας με την αυθαίρετη  διαδικασία ανακήρυξης των υποψηφίων με διαχωρισμό εκ των προτέρων στο ενιαίο ψηφοδέλτιο σε τακτικά και αναπληρωματικά υποψήφια μέλη.Να «ορίζει» δηλαδή με τον τρόπο αυτό η ηγετική ομάδα ποιους θέλει αναπληρωματικούς και ποιους όχι!!! (Τραγελαφική δε είναι η περίπτωση που τα περισσότερα  εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. από τον αυθαίρετο διαχωρισμό τακτικών υποψήφιων μελών έχουν πάρει λιγότερους ψήφους από άλλα μη μέλη του Δ.Σ. που ήταν αυθαίρετα στον κατάλογο των υποψήφιων αναπληρωματικών μελών). Όλοι γνωρίζουμε πως θα έπρεπε να υπάρχει μια κατάσταση υποψηφίων και όσοι δεν εκλεγούν να είναι οι αναπληρωματικοί, όπως ακριβώς λέει και η παράγραφος 9 του άρθρου 10 του καταστατικού της Ε.Ο.Κ., « 9) Με βάση τις υποψηφιότητες, που προτάθηκαν, το Δ.Σ. με απόφαση του, αφού εξετάσει τη συνδρομή των νόμιμων προϋποθέσεων, για κάθε υποψήφιο, καταρτίζει ενιαίο κατάλογο των υποψηφίων, κατ’ απόλυτο αλφαβητική σειρά. Ο ενιαίος αυτός κατάλογος χρησιμοποιείται στις αρχαιρεσίες, σαν κοινό ψηφοδέλτιο.  Από το κοινό αυτό ψηφοδέλτιο οι αντιπρόσωποι των σωματείων – μελών ψηφίζουν τους υποψήφιους της προτίμησης τους.  Ο ονομαστικός κατάλογος των υποψηφίων αναρτάται σε περίοπτη θέση των Γραφείων της Ομοσπονδίας, οκτώ (8) ημέρες, πριν από την ημέρα που ορίσθηκε για την ψηφοφορία.» Και όλα τα παραπάνω για να γίνει αδύνατη η συμμετοχή-εκλογή κάποιου «άλλου μη αρεστού» υποψηφίου και ταυτόχρονα να μην χρειάζεται να εμπλακούν οι υποψήφιοι σε κυνήγι σταυρού και η μικρή ηγετική ομάδα βρεθεί σε ανασφάλεια  μη εκλογής!

Τα «πραγματικά» αποτελέσματα των εκλογών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, τα ονοματεπώνυμα των εκπροσώπων των σωματείων που ψήφισαν  και μία «τραγελαφική» παράβαση του καταστατικού.

 

Άλλα σχετικά άρθρα:

Φεμινισμός, αθλητικός νόμος και το αρνητικό παγκόσμιο φαινόμενο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Ζητήσαμε και εκδόθηκε Εισαγγελική Παραγγελία για να χορηγηθούν τα αντίγραφα των πρακτικών της εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης και της εφορευτικής επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Μόνο η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, στο σύνολο των 100 περίπου εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, δεν αναρτεί τις δαπάνες της στο Πρόγραμμα Διαύγεια. 

Και άλλα σχετικά άρθρα για την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στο

#gia_mia_omospond;ia_basket_me_diafaneia

 

2016 Δελτίο τύπου ομοσπονδίας ΕΟΚ για αποτελέσματα εκλογών 1 από 2

2016 Δελτίο τύπου ομοσπονδίας ΕΟΚ για αποτελέσματα εκλογών 2 από 2

ψηφοδελτιο 4 9 2016

Advertisement
Αρέσει σε %d bloggers: