Υπόδειγμα αίτησης εγγραφής ανήλικου αθλητή σε Αθλητικό Σωματείο. Μια καλή πρακτική. Επικαιροποιημένη με Υγειονομικό Πρωτόκολλο ΓΓΑ, Ιατρική Βεβαίωση επανέναρξης, Κάρτα Υγείας Αθλητή, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων.

Η αίτηση συνοδεύεται μαζί με, το απόσπασμα του Πίνακά 2 των Οδηγιών της ΓΓΑ στις 30/8/2021 (Παρακαλώ ελένξετε εάν έχουν επικαιροποιηθεί), την Κάρτα Υγείας Αθλητή, την ιατρική βεβαίωση για την είσοδο στις αθλητικές εγκαταστάσεις, το έντυπο ιατρικού ιστορικού που τηρείται στο ιατρείο, ο Κώδικας Δεοντολογίας – Συμπεριφοράς Γονέων και ο Κώδικας Δεοντολογίας – Συμπεριφοράς Καλαθοσφαιριστών, (Όλα τα έντυπα δίνονται από τον σύλλογο)

Τα έντυπα – υποδείγματα μπορείτε να τα κατεβάσετε και σε μορφή pdf κάνοντας κλικ παρακάτω.

Κώδικας Δεοντολογίας Γονέων

Κώδικα Δεοντολογίας Αθλητών

Υ.Γ. 1 Για οποιαδήποτε πρόταση βελτίωσης ή έκφρασης οποιουδήποτε προβληματισμού, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στο email: vasilis.ntakouris@gmail.com.

Υ.Γ. 2  Όποιος επιθυμεί την αίτηση σε επεξεργαστή κείμενου word, για να την διαμορφώσει όπως επιθυμεί, μπορεί να απευθυνθεί ομοίως στο email: vasilis.ntakouris@gmail.com.

2018 ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ ΕΝΤΥΠΟ ΑΠΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 16-8-21. Η επικαιροποίηση της αίτησης εγγραφής ανήλικου αθλητή ήταν επιβεβλημένη μετά την δημοσίευση των οδηγιών της ΓΓΑ στις 16/8/21 (μπορείτε να τις διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ) και τα ήδη υγειονομικό πρωτόκολλο για την επανέναρξη των δραστηριοτήτων και την είσοδο στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 23-8-2020. Η επικαιροποίηση της αίτησης εγγραφής ανήλικου αθλητή ήταν επιβεβλημένη μετά την δημοσίευση των οδηγιών της ΓΓΑ (εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων) για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Αποτελεί ισχυρή σύσταση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ, να γίνει η θεώρηση/ανανέωση της Κάρτας Υγείας για όλους τους αθλητές, πριν την επιστροφή στις οργανωμένες προπονήσεις (έστω και αν λήγει αργότερα η ισχύς της), έτσι ώστε να συνοδευθεί από τη σχετική ιατρική εξέταση. Στο πλαίσιο των εξετάσεων για την Κάρτα Υγείας, στο στάδιο της λήψης ιατρικού ιστορικού και προκειμένου να ληφθεί υπόψη η ιδιαιτερότητα της περιόδου λόγω της πανδημίας COVID-19. Παρατίθετε το βοηθητικό υπόμνημα ιατρικού ιστοριού της ΓΓΑ και το σχετικό υπόδειγμα ιατρικής βεβαίωσης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 1-9-2018. Η επικαιροποίηση της αίτησης εγγραφής ανήλικου αθλητή ήταν επιβεβλημένη μετά την δημοσίευση του της ΚΥΑ με ΦΕΚ Β 3254 στις 8-8-2018 «Κάρτα Υγείας Αθλητή» και την εφαρμογή από 25-5-2018 του νέου Ευρωπαικού Κανονισμού 2016/679 για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων. Παρατίθετε και το υπόδειγμα   Κάρτας Υγείας του Αθλητή, όπως ακριβώς προτάθηκε από την Ε.Ο.Κ.

ΑΡΘΡΟ  3-4- 2015

Ως «Καλή Πρακτική» ή «Βέλτιστη Πρακτική» ή «Αποτελεσματική Πρακτική» συνηθίζεται να  αναφέρεται μια δοκιμασμένη διαδικασία ή δράση που έχει αποδείξει στην πράξη ότι είναι περισσότερο αποτελεσματική, μια «προσέγγιση» δηλαδή  που δουλεύει καλά και μπορεί να επαναληφθεί και αλλού με επιτυχία.

Συνηθίζεται μάλιστα από επιτελικούς φορείς ιδιαίτερα δε από δημόσιους ή κοινωφελείς μη κερδοσκοπικούς  οργανισμούς να δημοσιοποιούν τέτοιες εφαρμοσμένες και αξιολογημένες καλές πρακτικές. Έτσι αυτές αποκτούν όχι μόνο κύρος με πολλαπλασιαστέα θετικά αποτελέσματα αλλά και την δυνατότητα να βελτιωθούν με την επόμενη φορά που κάποιος θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο…

Στην ελληνική αθλητική πραγματικότητα, τον ρόλο της παρουσίασης καλών πρακτικών φαίνεται να τον έχει απεμπολήσει τόσο η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού όσο και αρκετοί άλλοι αθλητικοί συλλογικοί φορείς. (Ελάχιστα μόνο παραδείγματα παρουσίασης καλών πρακτικών, απλά επιβεβαιώνουν την προαναφερόμενη διαπίστωση).  Η ανάγκη δε για καλές πρακτικές οι οποίες αναφέρονται στην οργάνωση και λειτουργία των Αθλητικών Σωματείων είναι μεγαλύτερη όσο ποτέ, ιδιαίτερα για όσους νέους εθελοντές επιθυμούν να συμμετάσχουν στις προσπάθειες αυτών. 

Σε μια προσπάθεια ανάδειξης τέτοιων πρακτικών, δημοσιοποιώ ένα υπόδειγμα αίτησης εγγραφής ανήλικου αθλητή σε Αθλητικό Σωματείο. (Η αίτηση είναι του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου ΕΥΝΙΚΟΣ , του οποίου αποτελώ μέλος.) Πρωταρχικός στόχος της αίτησης αποτελεί η πρωτογενής γενική πρόληψη υπέρ της ασφάλειας και της υγείας των αθλητών.

Βασίλης Ντάκουρης

Υποψήφιος για μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. στις επερχόμενες εκλογές του 2021, υποστηρίζοντας τον Βαγγέλη Λιόλιο για την θέση του προέδρου του Δ.Σ..

Διεθνής Καλαθοσφαιριστής με την Εθνική Παίδων και την Εθνική Ελπίδων

Πρώην Επαγγελματίας Καλαθοσφαιριστής

Πρώην Προπονητής Καλαθοσφαίρισης

Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση

Μεταπτυχιακές σπουδές στην Άσκηση και Ποιότητα Ζωής

Μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής

Αντιπρόεδρος του ΓΑΣ Εύνικος και εκπρόσωπός του στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Για μια ομοσπονδία συμμετοχής και ανάπτυξης με διαφάνεια !!! http://www.basket12.gr.

 Facebook
 Twitter
 YouTube
 Instagram
 Linked In
 Basket12

Άλλες καλές πρακτικές, οι οποίες αναφέρονται στην οργάνωση και λειτουργία  Αθλητικών Σωματείων.

Υπόδειγμα ιατρικής γνωμάτευσης για την συμμετοχή σε δραστηριότητες σε Αθλητικό Σωματείο.

Υπόδειγμα πρακτικού Γενικής Συνέλευσης Απολογισμού/Αρχαιρεσιών, Εφορευτικής Επιτροπής και Εξελεγκτικής Επιτροπής σωματείου/συλλόγου. Μια καλή πρακτική.

Υπόδειγμα Κώδικα Δεοντολογίας Γονέων Ανήλικων Αθλητών.Μια καλή πρακτική. (Συνοδεύεται και από συμβουλές για την παρακίνηση των νεαρών αθλητών και αθλητριών και για τον ρόλο των γονέων.)

Η μόνιμη ανάρτηση στον  πίνακα ανακοινώσεων  των 7 ΔΩΡΕΑΝ τηλεφωνικών  γραμμών  βοηθείας για την προστασία και την ευημερία των παιδιών και των εφήβων.

Κώδικας δεοντολογίας προπονητών καλαθοσφαίρισης.

Κώδικας Δεοντολογίας – Συμπεριφοράς Καλαθοσφαιριστών-στριών

Advertisement
Αρέσει σε %d bloggers: